Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv




Gia Emett (25)
Image and video hosting by TinyPic

...and I will always love you!

Paxton Emett(30)
Image and video hosting by TinyPic

You are my life now!

Caleb Emett(28)
Image and video hosting by TinyPic

Oh, cant you see, You belong to me

Amber (9)
Image and video hosting by TinyPic

I love you!

Julia Keten(32)
Image and video hosting by TinyPic

Live your life!

Lena Konti(29)
Image and video hosting by TinyPic

Everything's gonna be allright!

Carlo Bulti(36)
Image and video hosting by TinyPic

I'm the boss!

Ethan Lorens(28)
Image and video hosting by TinyPic

The girls have different moods

Summer Emett(28)
Image and video hosting by TinyPic

Every move you make I' ll be watching you

Bianca Liverdust(23)

Image and video hosting by TinyPic

Wanna play a love game?





credits
Design:murderscene
Help:xoxo

11. poglavlje
utorak, 01.12.2009.
The Fray - How to save a life

Dva tjedna kasnije...

„Hvala vam na prijevozu!“ –Paxton je zatvorio vrata taksija.
Na aerodrom nismo otišli našim autom pošto nismo znali da li bi tamo trebao biti siguran i zbog toga smo ga pustili kod kuće, u garažu. Moj se suprug okrenuo prema meni i nasmiješio, te je utisnuo poljubac na moje usne i nastavio prema kući nosivši obje putne torbe u rukama unatoč tome što sam ga ja uporno nagovarala da mogu i ja jednu, ali što se nekih stvari tiće – uvijek je bio tvrdoglav. Odmahnula sam glavom i krenula za njim. Iako smo se na Havajima odlično proveli, malo mi je nedostajala kuće. Medeni mjesec će mi uvijek ostati zapečaćen u mislima pošto je bilo predivno, savršeno i... jednostavno nezaboravno. Nasmiješila sam se na samu pomisao na predivna dva tjedna koja smo proveli ondje i mislim da bolji poklon od onoga nisam mogla dobiti iako je sam Paxton bio najljepši poklon kojeg sam ikada dobila u svome životu.
Primjetivši koliko se mući penjajući se stepenicama, požurila sam korak i potrčala niz stepenice kako bi mu otvorila vrata. Na svu sreću, Summer i Caleb su nam javili kako će nas oni dočekati kod kuće s ručkom i nadala sam se da su napravili nešto toplo pošto je vani bilo previše hladno. Nadala sam se samo kako se ne ću razboliti zbog promjene vremena jer sam iz toplog kraja došla u hladan. Nisam se pobrinula zatvoriti vrata pošto je Paxton trebao ući. Požurila sam korak prema dnevnog boravku iz kojeg su dopirali glasovi i zvukovi televizije. Amber je provirila iz dnevnog boravka.
„Tetko!“ –nasmiješila se i potrčala mi u zagrljaj. „Nedostajala si mi jako, jako!“
„I ti meni!“ –poljubila sam je u obraz. „Jesi li bila dobra?“
„Jesam! Poslušala sam te!“
Podignula sam pogled prema Summer koja je nasmiješeno stajala na ulazu i klimnula je glavom kako bi me uvjerila. Nasmiješila sam joj se i poljubila Amber u čelo.
„Striček Pax!“ –potrčala je prema njemu.
„Sigurno je bila dobra?“ –upitala sam svoju najbolju prijateljicu.
„Bila je dobra, Gia. Bez brige!“ –snažno me zagrlila. „Kako je bilo?“
„Pričat ćemo ti nakon ručka, ako je gotov!“
„Gotov je!“
„Gdje je Caleb?“
„Otišao je malo prije odbaciti Jilly doma pošto joj se užasno spavalo, a ovdje je pravila probleme!“ –odgovorila mu je.
„Šteta.“ –rekao je. „Baš sam htio vidjeti svoju nečakinju!“
„Ima vremena!“ –uzvratila sam skidajući kaput.
Otišla sam ga objesiti na vješalicu kraj ulaznih vratiju, pa mi je Paxton dao svoju jaknu. Na svu sreću, kuća je bila topla jer se ugrijala uz pomoć kamina, pa mi je postajalo sve toplije i toplije. Okrenula sam se i otišla u kuhinju iz koje je dopirao ugodan i mirišljavi miris.
„Što si dobrog skuhala?“ –Paxton je sa zanimanjem pogledao u nju.
„Ništa posebno. Juhu, malo mesa i povrća!“ –odgovorila je, te je sjela na stolicu.
„Ma i to je odlično samo da nešto pojedemo!“ –nasmiješila sam joj se.
„Tamo niste ništa jeli?“ –upitala je zubnjeno.
„Jesmo, ali domaća je hrana ipak domaća!“
„Shvaćam! I kako vam je bilo?“
„Pričekat ćemo Caleba kako ne bismo morali dva puta u isti dan pričati istu priču, ali za sada ti možemo samo reći da je bilo – fantastično!“ –odgovorio je Paxton nasmiješeno.
„Oh, baš mi je drago!“ –rekla je.
Nasmiješili smo joj se oboje, a onda počeli sa ručkom. Oduševila sam se kad sam probala malo juhe pošto sam se zaželila toga kad sam bila na odmoru i pogotovo nakon što sam izašla iz aerodroma, kad sam osjetila hladnoću.
Čula sam kako se vrata otvaraju, pa sam pretpostavila da se Caleb vratio od kuće. Koraci su bili sve bliže kuhinji, pa sam pustila žlicu i pogledala prema ulazu. Zastao je i nasmiješeno nas pogledao. Dignula sam se sa stolice i potrčala ga zagrliti. Uvijek sam se prema njemu ponašala kao prema starijem bratu i imala sam osjećaj da ga trebam snažno zagrliti, a on mi je uzvratio.
„Vratili ste se prije nego što sam očekivao!“ –rekao je nakon što sam sjela natrag na stolicu. „Sada me jako zanima sve što ste radili!“
„Pričekaj da pojedu. Došli su prije pet minuta!“ –nadodala je Summer.
„Samo sam znatiželjan!“
„Ne brini se.“ –nasmiješio se Paxton. „Poznavajući Giu, vjerojatno će ti ispričati sve u minimalnim detaljima!“
„Sviđa mi se to. Bolje da mi sve kaže nego da nešto izostavi!“ –namignuo mi se.
Nasmiješila sam mu se i nastavila s ručkom pošto sam bila užasno gladna.
Nakon što smo se Paxton i ja najeli, napravila sam kavu i otišla u dnevni boravak kako bismo se raspričali, a Amber je sjedila na podu i pustila sve barbike oko sebe, te je sa zanimanjem slušala dogodovštine koje smo moj suprug i ja doživjeli u dva tjedna. Bila sam jako vesela i sretna što sam se dobro provela ondje da nisam izostavila niti jednu sitnicu, a Paxton je jedva dolazio do riječi zbog mene. Nije se ljutio, pretpostavljam zbog toga što su svi mogli primjetiti koliko sam presretna bila što mogu prepričavati svojim najdražima.
„Oh, pa čini se da ste se zabavili i više nego što sam mislio da hoćete!“ –rekao je Caleb na cijelu priču koju smo mu ispričali.
„Zar si sumnjao?!“ –nacerila sam se. „Hvala vam na tome. Baš ste pravi prijatelji!“
„Tome prijatelji služe, zar ne?“ –nasmiješila mi se Summer.
„Da, ali niste normalni!“ -prekinuo me Paxton prije nego što sam nešto uspjela reći. „Ne znam koliko ste potrošili sve zajedno, ali mislim da ste pretjerali!“
„Poklon se nikada ne smije odbiti!“ –rekla mu je Summer.
„I mislim da nije bitno koliko je sve to koštalo!“ –nadodao je Caleb. „Za svoga brata i šogoricu bi dao cijelo bogatsvo!“
Odmahnula sam glavom i nasmiješila se. Bila sam zahvalna Bogu što sam imala odlične prijatelje i nadala sam se samo da ih nikada neću izgubiti pošto ne bi mogla preživjeti bol koja bi mi prošla tjelom da im se slučajno nešto dogodi.

Nakon nekoliko dana...

Sjedila sam kod kuće i gledala televiziju dok se Amber igrala barbikama na podu. Paxton se otišao prošetati s Calebom i Jilly pošto njih troje dugo nisu bili sami. Večinom smo Summer, Amber i ja odlazili s njima, a njih su dvoje oduvijek bili toliko povezani da su jednostavno odlučili uzeti slobodno popodne od nas dvije. Meni to nikada nije smetalo. Nisam htjela biti cura ili žena koja će zabranjivati neke stvari osobi koju volim, ali za uzvrat sam tražila isto. Nisam voljela biti u zatvoru. Jednostavno sam voljela imati malo prostora za sebe.
Zazvonio je telefon, pa sam se podignula kako bi ga dohvatila, a onda stisnula tipku.
„Halo?“ –stavila sam slušalicu na uho.
Hej, Gia! Smetam?“ –javila mi se Summer s druge strane slušalice.
„Nikada!“ –nasmiješila sam se. „Reci?“
Dosadno mi je doma i onda sam se sjetila da bi mogla otići do trgovačkog centra. Ideš sa mnom?
„Može. Kad se nađemo?“
Za pola sata dolazim po tebe. Ok?
„Nema frke. Vidimo se onda!“
Čim sam spustila slušalicu, nazvala sam Jessicu kako bi došla pričuvati Amber pošto sam mislila da bi bilo dobro da Summer i ja same idemo u kupovinu jer je inače uvijek netko bio s nama, a zatim sam se otišla spremiti kako me ne bi čekala iako sam imala osjećaj da bi mogla kasniti unatoč tome što je dobro znala koliko ja to ne volim. Dignula sam se sa trosjeda i popela stepenicama do sobe. Ubrzo sam čula zvono na vratima, pa sam pretpostavila da je Jessica došla pričuvati Amber. Obukla sam čizme, a zatim otvorila vrata sobe i spustila se niz stepenice. Jessicu sam već vidjela u hodniku s Amber kako priča.
„Bok, Gia!“ –pozdravila me nasmiješeno.
„Hej, Jess. Hvala ti puno što si došla!“ –rekla sam joj približavajući joj se. „Znam da te gnjavim, ali stvarno ne znam kome bi ju drugome mogla pustiti!“
„Nikada nisam rekla da mi je teško pričuvati je. Idem tek navečer vani, pa mi nije problem!“
„Vratit ću se što prije da možeš uživati!“
„Ma samo ti uživaj!“ –nasmiješila mi se.
Začula sam trubu Summerinog automobila, pa sam joj zahvalila još jednom, nasmiješila i otvorila vrata zatvorivši je za sobom. Potrčala sam niz stepenice pošto me Summer čekala ispred kuće i ostala sam šokirana kad sam shvatila da je došla prije nego što je trebala. Otvorivši vrata, pozdravila sam je poljupcem u obraz i sjela na sjedalo.
„Kako to da si došla ranije?“ –upitala sam je.
„Jer nisam imala što raditi kod kuće!“ –slegnula je ramenima. „Što je?“
„Čudno mi je jer u ovih deset godina nikada nisi ranila. Naprotiv, uvijek si kasnila!“
„Možda jednom mogu i ja ranije doći!“
Nasmiješila sam joj se, a onda nastavila pratiti put kojim smo se vozile.

***

Bilo je lijepo prolaziti trgovačkim centrom s rukama punim vrečicama. Summer i ja smo inače obožavale kupovati odjeću i obuću i svaki put kad bismo otišli po trgovinama, vratile bismo se kod kuće kao da smo ukrale jednu cijelu trgovinu. Paxton me svaki put zbunjeno gledao i samo bi mi rekao da nema smisla razgovarati o tome jer smo mi cure... šopinholičarke.
Summer je iznenada zastala, ja sam se okrenula prema njoj. Odložila je torbe na pod i duboko uzdahnula, te se zadržala za jednu kupicu. Primjetila sam kako mjenja boju lica.
„Jesi li dobro?“ –upitala sam je zabrinuto.
„Samo mi se malo vrti u glavi!“ –odgovorila mi je duboko uzdišući.
„Sjedni!“ –rekla sam joj.
„Nema potrebe!“ –odmahnula je glavom. „Idemo dalje!“
Slegnula sam ramenima, a ona je podignula vrečice sa poda i približila mi se. Nasmiješila se, a zatim nastavila hodati dalje. Nisam vjerovala kako je dobro pošto sam vidjela da nešto s njom nije u redu, ali nadala sam se kako mislim krivo i da mi je rekla istinu. Požurila sam korak za njom dok mi je srce ubrzano kucalo pošto sam se malo preplašila, ali ubrzo sam se smirila jer sam samu sebe uvjeravala da je dobro, da joj nije ništa. Iznenada sam ugledala kako pada preda mnom. Šokirano sam ispustila vrečice iz ruke i potrčala k njoj podignuvši joj glavu u svoje krilo.
„Summer?!“ –prodrmala sam je.
Nije reagirala.
„Summer?!“ –proderala sam se. „Zovite hitnu!“
Ljudi su trčali prema meni dok sam ju je drmala, ali nije otvarala oči. Srce mi je ubrzano kucalo dok su suze klizile niz moje lice.

***

Sjedila sam u čekaonici dok su mi ruke drhtale, a suze neprestano klizile niz lice. Nisam mogla vjerovati što se upravo dogodilo. Nisam mogla vjerovati da je pala preda mnom, a ja nisam ništa mogla učiniti za nju. U glavi mi se vrtila scena u kojoj doktori pokušavaju oživjeti moju najbolju prijateljicu preda mnom i kako je stavljaju u kombi, te odlaze od trgovačkog centra. Niti sama nisam znala kako sam uspjela doći do bolnice pošto sam bila u šoku, a ruke mi nisu prestale drhtati ni sada. Prislonila sam jednu ruku na lice i duboko uzdahnula. Trebala sam ostati pribrana, ali jednostavno nisam mogla pošto mi se scena neprestano vrtila u glavi.
„Gia!“ –čula sam Paxtonov glas.
Podignula sam pogled i ugledala kako trči prema meni uz Caleba. Dignula sam se sa stolice i zagrlila svog supruga jecajući.
„Gdje je Summer, Gia?!“ –iznenada me Caleb okrenuo prema sebi i prodrmao. „Gdje je?!“
„Ne znam!“ –odmahnula sam glavom jecajući.
„Kako ne znaš?!“ –proderao se živčano.
U njegovim sam očima mogla vidjeti bijes i strah.
„Caleb, ne deri se na nju!“ –rekao mu je mirnim tonom Paxton. „Ostanite ovdje. Idem provjeriti gdje je!“
Paxton kao da je znao što treba raditi iako sam i sama znala da je prestravljen i u šoku poput mene. Pogledao me nježnim očima kao da me želi umiriti, a zatim se okrenuo i udaljio od nas. Caleb je ljutito udario rukom od zid, a ja sam gledala u njega jecajući. Znala sam kako mu je i nisam se mogla ljutiti na njega jer se izderao na mene. Bio je prestrašen koliko i ja. Duboko uzdahnuvši, sjela sam na stolicu na kojoj sam već petnaest minuta sjedila čekajući vjesti. Čula sam korake, pa sam sretno podignula pogled jer sam mislila da dolazi Paxton s novim i dobrim vjestima, ali umjesto njega ugledala sam doktora koji je preuzeo Summer čim je ušla u bolnicu.
„Ovo je njen doktor!“ –bocnula sam Caleba ramenom.
Naglo se dignuo i požurio prema njemu prije nego nam se on približio, a ja sam slijedila njegov primjer.
„Ja sam Summerin muž.“ –rekao je. „Kako je ona?! Gdje je ona?! Želim ju vidjeti!!!“
„G. Emett...“ –doktor je uzdahnuvši skinuo svoje naočale i pogledao nas oboje.
Po njegovim sam očima mogla vidjeti da nešto nije u redu.
„Vaša je žena doživjela moždani udar!“ –rekao nam je.
„Što to treba znaćiti?“ –upitao je ovaj drugi dok sam ja šokirano gledala u njega pošto sam znala da to nije dobro; u večini slučajeva nije bilo.
„Vaša je žena preminula!“ –odgovorio je.
Proderala sam se i začepila usta kako se ne bi nastavila derati dok je Caleb šokirano gledao ispred sebe. Ugledala sam Paxtona kako trči prema meni. Pričao mi je nešto, pitao, ali nisam ga mogla čuti. Suze su samo klizile niz moje lice i snažno sam ga zagrlila. Nisam mogla vjerovati da moje najbolje prijateljice više nema, da mi je preminula pred očima.

Update - 02.12. - Nova priča - Cimeri!


| 00:00 | Komentari (18) | On/Off | Print | # |



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.